Mohamed Shabini

BIO

Mohamed Shabini studeerde in 1997 grafiek aan de Faculteit voor Schone en Toegepaste Kunsten (Universiteit voor Wetenschap en Technologie) in Khartoem (Soedan). In 2006 behaalde hij een master in de vrije grafiek aan het KASK (Koninklijke Academie voor Schone Kunsten) in Gent. In 2008 ging hij aan de slag als regisseur multimedia bij het Gentse Platform voor Mediawijsheid. Hij zette o.a. het wijktv-project Shabini’s droom op, een multimediale dialoog tussen drie generaties, waarbij kleuters, jongeren en senioren zich uitdrukken aan de hand van verschillende media. Hij was ook actief als begeleider van de labotrajecten van de CANON Cultuurcel (Departement Onderwijs en Vorming). Het werk van Mohamed Shabini was te zien op solo- en groepstentoonstellingen in België, Nederland, Frankrijk, Duitsland en Zwitserland.

https://be.linkedin.com/in/shabini-m-48a12699

OPLEIDING

1997 – Grafiek (Faculteit voor Schone en Toegepaste Kunsten [Universiteit voor Wetenschap en Technologie], Khartoem (SD))

2006 – Vrije grafiek (master) (Koninklijke Academie voor Schone Kunsten (KASK), Gent (BE))

PROJECTEN

2008

  • nov 2008 -nov 2011 – Ambrosia’s Tafel, Gent (BE)

– Projectverantwoordelijke: conceptualiseren, uitwerken en uitvoeren van sociaal-artistieke projecten met diverse groepen uit de Gentse samenleving: mensen met diverse origine, kansarmen, senioren, leerlingen uit basisonderwijs

– Wijkregisseur: ontwikkelen van concept, samenstellen van crew en cast, scenarioschrijver samen met de bewoners.

2009

  • Van Shabini’s Droom tot Het Platform – Shabini vertelt zijn kinderen over zijn Sudanese afkomst, over de geschiedenis en de cultuur van Gent.

Conceptontwikkeling, uitvoerder en afwerker van de documentaire

CITAAT

“Moge mijn kinderen hier gelukkig opgroeien”

INTERVIEW